P1080397.JPG

Pepijn De Greef - Product designer

Niets is wat het lijkt. Voorwerpen en grondstoffen bieden steeds andere mogelijkheden dan waar ze oorspronkelijk voor bedoeld zijn. 

Met zijn atelier wil Pepijn een nieuwe blik werpen op ontwerpen. Hij inspireert zich op dagelijkse voorwerpen om ze op te waarderen naar de basis voor een nieuw product. 

OVER

Van jongs af keek Pepijn vooral naar de mogelijkheden die producten bieden. Hij zette op onconventionele manier onderdelen samen tot nieuwe gehelen met onverwachte functies. Playmobil werd gebruikt als lego, een balpen werd een bouwpakket, voorwerpen worden onderdelen. Delen vormen samen een interessant nieuw geheel. 

Vaak ontstaat inspiratie voor producten door de samenloop van een vraag, de omstandigheid en wat beschikbaar is. Pepijn benut serendipiteit bij zijn ontwerpen om te tonen dat voorwerpen niet zomaar zijn wat ze zijn. Zijn ontwerpproces wordt gedreven door een nieuwe blik op voorwerpen en leidt hem zo naar unieke en interessante producten. 

 

Na zijn secundaire studies Mechanische vormgeving studeerde Pepijn De Greef (1998) verder in de richting Productontwerp aan de Hogeschool West-Vlaanderen in Kortrijk.

 

Tijdens een unieke stage in Oekraïne (Lviv) bij Zelenew leerde hij de mogelijkheid kennen om op kleinschalige basis met plastiek te werken. Hiervoor was het wel nodig nieuwe machines te ontwikkelen. Zo ontstond het idee om een mini-rotatiemachine te maken. De machine maakt het haalbaar om eigen mini-series te produceren.